By - - 0 Comments

Marele secret ascuns în văzul tuturor

Deci cum e posibil ca oamenii care trăiesc azi mai bine decat oricând în istorie să fie totodată și cei mai nemulțumiți din istorie? Căci în care secol au existat războaie, revoluții și tulburări mai mari decât în ultimele 200 de ani, adică fix in acele 200 de ani când omenirea a evoluat cel mai mult tehnologic și material?

Sunt sigur că la fel ca și mine cunoști destule cazuri de oameni care toată viața au alergat după bani până ce moarte i-a ajuns din urmă, la fel de săraci și nefericiți cum trăiseră. Alții s-au lăsat pradă viciilor de tot felul, beții, orgii, droguri, jocuri de noroc și pentru o clipă de fericire iluzorie și-au ruinat atât familiile cât și propria viață.

În fine, mai sunt unii, de fapt cea mai numeroasă categorie, care toată viața trăiesc într-un stres continuu de a nu pierde ceea ce consideră că au agonisit (proprietăți, familie, cariera, etc.) și din acest motiv caută mereu să urce cât mai mult pe scara socială, să acumuleze cât mai mult.

 Stres-ul lor e atât de mare încât nu le permite nici măcar să se bucure de ceea ce au obținut, viața trece pe lângă ei fără să o bage de seamă.

Pentru oricare din aceste trei categorii (în care e cuprinsă majoritatea speciei umane) rostul vieții e acoperit de o ceață atât de densă încât au renunțat să îl mai caute (sau chiar să mai creadă în existenţa lui) și preferă să trăiască pe pilot automat.

Sunt sigur că tu însuți cunoști toate astea, căci altfel nu ai fi avut puterea să pleci în urmărirea visului tău, însă acum va trebui să iei drumul de la capăt, un drum mult mai primejdios şi mai plin de peripeţii, de riscuri dar şi de recompense.

– Adică după tine ar trebui să mă întorc în iadul din Siria? Cum adică să iau drumul de la capăt? Nu pricep unde vrei să ajungi. L-am întrupt eu, destul de iritat.

– Vei înțelege până dimineață, îmi răspunse calm păstorul, în timp ce își turna primul pahar de ceai verde.

Amice, nu era nevoie să vii până aici și să treci prin atâtea peripeții pentru a-ți găsi împlinirea din vis dacă ai fi știut să descifrezi limbajul secret al Universului. Dar tocmai pentru a învăța să faci asta ai fost nevoit să treci prin atâtea încercări pentru a ajunge în punctul în care ești acum.

Nu era nevoie să vii aici, iar dacă ai venit, nu e nevoie să pleci. Vei înțelege asta imediat ce vei învăța acest limbaj al viselor de care îți vorbesc.

  • Scuză-mă dar nu înțeleg nimic, l-am întrerupt din nou, dezamagit de răspunsurile care mi se păreau atunci a fi în dodii.

– Bine, atunci o să-ți vorbesc pe șleau, mă asigură pastorul.

  În visul tău de emigrare nu e vorba de vreo călătorie în Europa și nici măcar despre bani și bunăstare.

-Cum adică? Bânguii eu și mai mirat de cele ce auzem.

– Îți voi explica îndată dacă îmi promiți că vei fi sincer cu tine însuți și ma vei asculta cu atenție fără să mă mai întrerupi. În schimb îți promit că până la ziuă vei găsi răspunsurile pe care le cauți.

Limbajul ascuns al Universului

 Noi toți ne naștem cu informații și cunoștințe pe care de-a lungul vieții, cei mai mulți dintre noi le pierdem.  De aceea, noi toți avem momente în care ne gândim la adevăratul sens al existenței nostre pentru ca știm instinctiv că toate lucrurile au câte două înțelesuri, unul văzut și altul ascuns și că nimic nu este doar ceea ce pare.

Respectă ceea ce ți-am cerut, adică să fii sincer cu propriul tău eu și vei vedea că cel puțin până aici îmi dai dreptate, îmi dai dreptate pentru că în adâncul ființei tale gasesti aceeasi informaţie latentă asupra căreia nu ai avut poate ocazia sa te apleci suficient.

Te-ai născut cu aripi, trebuie doar să înveţi să le deschizi!

Așa cum te-ai nascut cu informația necesară pentru a te hrăni la pieptul mamei (fără să fie nevoie să te învețe cineva) sau a-ți folosi membrele, sau a respira, la fel ai primit şi aceste cunoştinţe care te fac să imi dai dreptate.

-Deși aud prima dată așa ceva, în mod ciudat vorbele tale nu îmi par deloc străine. Tot timpul am avut sentimentul că există o știință ascunsă din pricina căreia anumiti oameni, deși nu au școli înalte, știu să ajungă la mintea și inima altora, mult mai ușor decât alții mai școliți decât ei, i-am răspuns eu, fulgerat parcă de o iluminare spontană.

-Și încă ceva, își relua grecul ideea, după ce mai aruncă un lemn pe foc.

 Informația asta latentă, care nu a fost obținută nici prin știință, nici prin observații empirice, ci pur și simplu ne-a fost dăruită nouă oamenilor, nu se reduce doar la sentimente și instincte, ci este mult mai concretă, detaliată și bogată.

Să luăm doar un exemplu mărunt dar cât se poate de relevant: o babă analfabetă de acum câteva sute de ani (sau de azi) știa, sau știe, după caz, că toți oamenii provin dintr-un cuplu primordial, biblicii Adam si Eva.

 Ea știe asta nu pentru că a facut cercetări genetice sau pentru ca ar fi la curent cu ultimele noutăți în materie de comunicări științifice, știe pentru că a aflat de la biserică, sau din predicile de vineri ale imamului, după caz, și nu s-a îndoit nicio clipă de veridicitatea acestei informații care i s-a oferit pe tavă, de-a gata.

Povestea cuplului primordial este comună tuturor religiilor și face parte din acel bagaj informațional oferit gratuit umanității întregi.

Oamenii de știință atei au respis inițial ideea cuplului primordial însă în urmă cu câțiva ani, cercetările genetice asupra ADN-ului uman au dezvăluit faptul că toți oamenii care trăiesc azi în lume descind dintr-un singur bărbat și o singură femeie care au trăit acum mii (nu milioane ci doar mii) de ani.

S-a dovedit că baba analfabetă avea până la urmă dreptate, oamenii chiar provin dintr-un cuplu primordial.

Informația aceasta, primită de umanitate în zorii apariției ei, s-a dovedit mai exactă decât informațiile obținute pe cale științifică (nu doar că genetica a ajuns la aceeași concluzie dupa zeci de ani de cercetări dar baba știa și numele celor doi membri ai perechii primordiale).

Mai mult decât atât, multă vreme oamenii de știință au crezut că Pământul este plat, în schimb în Biblie, la Isaia 40, 22 se spune că este rotund.

 Tot oamenii de știință afirmau inițial că toate stelele sunt la fel, deși în Biblie, la I Corinteni, 15, 41, se spune limpede că fiecare stea e unică. Și lista cu astfel de exemple e lunga…

Au trebuit să trecă niște secole până ce știința experimentală a ajuns să confirme ceea ce baba noastră de mai sus știa deja din Biblie, adică o informație pentru care nici ea și nici nimeni până atunci nu facuseră vreun experiment științific pentru a o descoperi ci pur și simplu o primiseră pe tavă.

            Așadar patronul meu era creștin, pentru unii asta ar fi putut fi o problemă. Eu nu aveam însă prejudecăți legate de religie. Fusesem educat într-un sistem laic iar mediul cosmopolit în care mă formasem nu prea lăsa loc pentru șovinisme și fundamentalisme.

În copilărie avusesem câțiva colegi creștini în școală și fiind un tip educat, așa cum îmi plăcea să cred, știam că în trecut această religie fusese majoritară nu doar în Egipt ci și în Siria mea natală și pe undeva tot timpul îmi dorisem să aflu mai multe despre această comunitate în jurul căreia plutesc atâtea legende și jumătăți de adevăr.

Pe măsură ce îl ascultam pe Ben Malik, eram tot mai fascinat de verva și personalitatea lui.

-Vedeam deci că există un soi de informație superioară care nu vine din fântâna științei experimentale, ci își are un alt izvor, mult mai profund și mai adânc sădit în sufletul omenesc, își continuă patronul meu argumentația.

Oameni mai inteligenţi decât mine au numit acest gen de informaţie pe care am primit-o (atât noi ca indivizi cât şi noi ca omenire) cunoaştere revelată, termen pe care îl voi folosi şi eu ca atare, pentru a nu se confunda cu informţia sau cunoaşterea dobândită în urma experimentarilor, specifică ştiinţelor şi artelor.

Dupa cum vezi există un soi de informatie pe care nu o dobândim ci pe care o primim odată cu viata, si pentru viaţă, aş adauga eu, informatie care rodeşte în noi sau care dimpotrivă, este năpădită şi inhibată.

Reţine faptul ca aceasta informaţie esenţială cu care te naşti îţi este oferită gratuit, la fel ca şi cele mai importante lucruri din viaţă, despre care vorbeam mai sus.

Momentan e suficient să înțelegi că toți ne naștem cu această informție sădită în inima noastră.

Tot această cunoaştere revelată ne ajută să înțelegem limbajul cifrat al materiei, simbolurile ei, să comunicăm între noi altfel decât prin cuvinte, să avem simpatii și antipatii între noi, să ne îndrăgostim și să accesăm o lume întreaga de sentimente, trăiri și conexiuni care ne integreaza într-o uriasă comunitate de materie și spirit, numită generic Univers.

Informaţia înseamnă mai mult decat putere, înseamnă viaţă, iar cea mai eficienta formă de informaţie este Cuvântul.

Cuvântul sau gândul reprezintă prima condiție a creației!

Tot ce ne înconjoară, tot ce vedem și ce nu vedem, toate au existat întâi la stadiul de gând-cuvânt în mintea cuiva, înainte de a lua formă materială ca să poată fi vazut și de ceilalți.

O operă de arta, un brand internațional, o casă ori un show de televiziune, absolut toate au existat initial doar în gândul și cuvântul creatorilor lor, adică au existat mai întâi doar în stadiul de informație.

Iată așadar câtă putere creatoare are cu adevărat informația atunci când este folosită la adevăratul ei potential.

Poate că suntem ceea ce mâncăm dar la fel de adevărat e că suntem și ceea ce gândim. Asta apropo de cele două realități ale fiecărui lucru, una văzută și una nevăzută, de care îți vorbeam mai înainte.

Cu alte cuvinte, dacă nu suntem mulțumiți cu actuala noastră condiție, primul pas este să ne schimbăm felul în care gândim!

Şi încă ceva concret (dar asta rămâne între noi), această informație revelată nu ne-a fost dată doar pentru viată ci și pentru nemurire și chiar dacă acum încă nu ai toate lucrurile clare și încă nu vezi imaginea de ansamblu, continui să mă să asculți mai departe pentru că în sinea ta știi că nemurirea este țelul final, instinctiv cu care ne naștem.

Simbriaşul îl ascultă pe pastor cu gura căscată, uimit nu atât de cele ce îi spunea, ci de faptul că în sfârşit găsise pe cineva cu care avea atâtea în comun și care putea articula cu atâta claritate lucruri pe care uneori și el le gândise într-un mod mult mai rudimentar.

Acum înţelegeam de ce încă de prima dată când îl văzusem, păstorul îmi inspira încredere şi un sentiment de familiaritate. Poate că într-adevăr ceea ce căutam de multă vreme, mă căuta la rândul lui.

Poate că aceasta informație revelată, acest limbaj secret al Universului, cum îl numește Ben Malik, există cu adevărat dar eu nu aveam habar de existența lui.

(Va urma)